ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ученици от Сливен догониха крадец на дамска чанта

Изтънчена и стилна чанта на D&G от кожа на питон

Петима деветокласници от ППГМ „Добри Чинтулов" Сливен са предотвратили грабеж над възрастна жена в района на училището. Неизвестен за сега мъж се е опитал да открадне дамската чанта на жената в тиха улица между сградите на Митрополията и Драматичния театър. Петимата са подгонили нападателя, който при гонитбата той е хвърлил чантата на пътя, и е избягал в района на пазара. Нападателят не успял да вземе нищо от чантата, която е върната на жената от учениците минути след опита за грабеж, сочи БНР.

Потърпевшата Маша Генчева лично пред директора на училището поздрави Андрей, Виктор и Толга, а Георги и Добромир се включиха онлайн, заради поставянето на класа им под карантина от днес.  "Поклон пред техните родители и вас техните учители, че възпитавате достойни хора."

Момчетата разказаха, че инцидентът е станал около 17.30 часа, вчера в едно от междучасията. " Видяхме госпожата да крещи „Крадец! Крадец! Взе ми чантата". Той много бързо бягаше и започнахме да крещим с Виктор „Спри, спри!". Хвърли чантата и продължи да бяга към пазара. Аз и Добромир го гонихме до края, докато го загубихме".

Директорът на училището Мариана Милева също поздрави смелите си възпитаници. "Там където има добро семейно възпитание, където има добра среда, в която се движат децата, това са нещата, които тези деца могат да направят."

Нападателят все още се издирва.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст