Министър Караджов ще участва в дискусия за тунела под връх Шипка

Гроздан Караджов - 2020 година

Заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и Борислав Сандов, заместник министър-председател по климатични политики и министър на околната среда и водите, са поканени на дискусия за бъдещето на проекта за изграждане на тунел под връх Шипка. Поканата е от кмета на Габрово Таня Христова и председателят на Общински съвет Габрово Климент Кунев. Дискусията ще се проведе в рамките на заседанието на местния парламент на 27 януари, съобщиха от пресцентъра на общината.

В поканата те са предложили да запознаят на терен министрите с изградената вече довеждаща мащабна инфраструктура по Проект „Обход на гр. Габрово”, чиято последна фаза трябва да бъде строителството на тунела под Шипка.

Министър Гроздан Караджов е приел поканата за участие в дискусията. От встъпването в длъжност той обяви, че смята да възложи ново проектиране за тунела под Шипка, за да се направи с по две ленти в посока. Според него в тунела трябва да има двулентов път, следващ габарита на целия път от Русе до Велико Търново, който да мине под планината и да продължи така и на юг. Тунел под Шипка се обещава още от 2013 г., но към днешна дата няма нито технически проект, по който да започне строителството, нито е осигурено финансирането, съобщи министър Караджов.

Във връзка с епидемичната обстановка в града и невъзможността за свободен достъп до заседанието, гражданите, които желаят, могат да зададат към министър Караджов въпроси по темата за тунела под Шипка чрез линка https://forms.gabrovo.bg/tunnel/ до 25 януари.  

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST