Обсъждат доклад на министъра на отбраната в Министерския съвет

Кирил Петков Димитър Ковачевски Северна Македония

На днешното заседание на Министерския съвет предстои да бъде обсъден докладът на министъра на отбраната ген. Стефан Янев, посветен на напрегнатите отношения между НАТО и Руската федерация. Това бе обявено от министър-председателя Кирил Петков по време на самото начало на заседанието.

Премиерът добави и че министър Янев ще представи част от решенията, с които е била завършена вчерашната среща на Съвета по сигурност. Това ще стане на закрито заседание, след което премиерът Кирил Петков ще реши съвместно с колегите си коя част ще е закрита и коя отворена и ще бъде споделена в Народното събрание.

Кирил Петков благодари на министъра на отбраната, че веднага след вчерашното заседание предлага ясен и детайлен доклад с българската позиция, в която защитава националния интерес.

Премиерът благодари и на всички министри, участвали на срещата с представителите на Северна Македония.

„Прогресът, който бе постигнат, бе осезаем – с ясни резултати и воден на различен, по-конструктивен тон, в сравнение с онова, което е било през изминалите години“ – отчете Кирил Петков и продължи:

„Оттук нататък общата ни работа ще доведе до добросъседството, за което всички ние вярваме, че трябва да се случи“. След това той благодари на министъра на външните работи Теодора Генчовска за организацията на цялото събитие и допълни, че вярва, че това е първа крачка от дълъг път, който те, извървявайки, в обозримо бъдеще ще имат реални резултати.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST