Гешев се срещна с Манфред Вебер в Европарламента

иван гешев манфред вебер

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с председателя на Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер, съобщи прокуратурата. Срещата е част от работната визита на главния прокурор в Брюксел.

Иван Гешев изтъкна водещата роля на прокуратурата в постигнатия от страната напредък по отношение противодействието на организираната престъпност и корупцията, както и за утвърждаване на върховенството на закона и европейските ценности.

Главният прокурор подчерта ангажираността на българската прокуратура за отстояване на независимостта на съдебната власт и готовността на структурата за продължаване на реформата в правосъдието, която да осигури защитата на правовия ред и правата на гражданите в страната.

Припомняме, че днес главният прокурор ще бъдат изслушани от мониторинговата група към комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент за ситуацията в България. Това ще е третото заседание на мониторинговата група, в което ще участват представители на български институции. Липсата на отчетност на главния прокурор е една от основните критики към страната ни в доклада по хоризонталния механизъм за върховенството на закона на Европейската комисия от миналата година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST