ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Адв. Анна Попова: Миню Стайков беше изнесен на ръце от болницата на затвора

миньо стайков

"В хода на досъдебното производство срещу Миню Стайков искахме отвод на прокурор Ангел Кънев. Подали сме сигнал до главния прокурор, министъра на правосъдието и министъра на вътрешните работи. От него се вижда, че са извършени три сделки от прокурора Ангел Кънев, който е наблюдаващ прокурор на нашето дело", това заяви Анна Попова, адвокат на алкохолния бос Миню Стайков.

Според защитника на Стайков прокурор Кънев участва в схеми за закупуване на имоти и ниви на занижени цени от конкурентна на алкохолния магнат фирма. По думите на Анна Попова на този етап прокуратурата мълчи по случая. "След като има съмнения в почтеността на един прокурор и при дадени релевантни доказателства е нормално да се даде отвод", категорична беше тя. "Част от фирмите, които водят до едни и същи собственици – са получатели на евросубсидии", допълни юристът.

"По много рязък начин прокурорът, който поддържаше обвинението спря да идва на изслушванията. Когато господин Стайков беше в ареста или в болницата, се явяваше определен прокурор, а при смяната на мярката той спря да се явява (Ангел Кънев б.р.). Излиза, че задачата е била съответният прокурор да държи максимално дълго време в ареста г-н Стайков", подчерта Анна Попова.

Извършени са множество проверки срещу негови приятели и близки партньори твърди още юристът. "Господин Стайков бе изведен на ръце от болницата на затвора. Той бе в критично състояние и бе подкрепян от затворници, а след това бе поет от свои близки, които го качиха в автомобил. След това му беше дадена възможност да посети майка си за ден в Карнобат и там отново здравето му се влоши. Бяха открити завишени нива на токсични вещества в кръвта му, живак или други субстанции", заяви тя на въпроса на Сашо Диков вярно ли е, че срещу Миню Стайков е правен опит за отравяне с живак.

"Всяка молба за външно лечение беше предшествания от много молби и обструкции. Бе заявявано, че ако трябва да постъпи в болница това може да е в болница "Лозенец"", допълни Анна Попова. "А стаята, която беше подготвена за него е била окабелена и с камери, за което той отказа да се лекува в тази болница", подчерта юристът.

"По това обвинение няма абсолютно нищо", заяви тя на въпрос какво се случва с първото дело срещу Миню Стайков за незаконна търговия с цигари.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст