ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

IBM увеличава инвестициите си в ЦИЕ за повече бизнес стойност за клиентите

ibm

Американската технологична компания International Business Machines Corporation (IBM) обяви разширяването на своя Client Engineering екип в Централна и Източна Европа, насочен към клиенти и бизнес партньори. Подразделението, базирано в Прага, Варшава и Москва, насърчава иновациите в региона, като предоставя подобрено обслужване на клиентите, фокусирано върху съвместното създаване, техническото съвършенство и бързината, съобщиха от компанията. IBM Client Engineering обединява екипи от дизайнери, технически разработчици, архитекти на решения, специалисти по данни, експерти по сигурността, DevOps специалисти и други.

Сръбският технологичен стартъп Flamel.AI, в сътрудничество с екипа на IBM, само за седем седмици успя да създаде уеб приложение за ролеви настолни игри на базата на изкуствен интелект (ИИ). Изградено върху IBM Cloud с IBM Watson, то дава на геймърите по-вълнуващо преживяване с повече игрово време и до 75% по-малко предварителна подготовка.

В България "Банка ДСК", част от OTP Group, наскоро си сътрудничи с Client Engineering екипа в Централна и Източна Европа. Те работиха съвместно, за да създадат съвместно софтуерен код и архитектура, които "Банка ДСК" можеше да внедри веднага след завършването на продукта. "Чрез минималния жизнеспособен продукта, който успешно създадохме заедно с екипа на IBM Client Engineering, повишихме бизнес ефективността на процеса на оценяване. Това ни позволи да оценим бързо резултатите от инициативата, както от бизнес, така и от техническа гледна точка.", казва Георги Йотов, началник на управление „Разработка и тестове на банкови приложения и системи“ в "Банка ДСК". 

"IBM Client Engineering е уникалната рамка в системата на IBM за създаването на бързи и мащабни иновации и поставянето им в центъра на предприятието. Те създават предпоставки за постигане на резултати по-бързо, отколкото иначе би било възможно. Основната цел е да осигурим бизнес стойност за нашите клиенти, като им помогнем да внедрят интелект в работните си процеси", кометира Волфганг Уендт, генерален мениджър на IBM за Централна и Източна Европа.

COVID-19 промени целия пейзаж, в който работят организациите по света. Клиентите и служителите останаха вкъщи, веригите за доставки бяха нарушени и цели индустрии бяха засегнати. За да оцелеят и да станат по-силни, компаниите  трябваше да преоткрият съществуващите си бизнес модели, да ускорят цифровизацията и употребата на технологиите като изкуствения интелект и хибридния облак и да дадат приоритет на сигурността.
Според Мартин Швик, технически директор на IBM за Централна и Източна Европа и IBM Client Engineering Leader, клиентите им се намират в свят на огромна несигурност, когато няма яснота как да инвестират парите си и каква възвръщаемост могат да очакват. "Те се опитват да открият начин да се развиват и да излязат от ситуацията на COVID-19 като променена организация. Търсят възможности за точно този тип цялостна трансформация от край до край, в която IBM е специалист", обяснява експертът. 

IBM Client Engineering отбеляза забележителен ръст по време на пандемията – от почти 300 проекта през 2020 г. до над 2500 през миналата година. Големият ръст идва от необходимостта предприятията да се свържат виртуално, да вземат по-бързо решения при бизнес пътуванията си, да реагират бързо на промените в средата и да се фокусират върху резултатите.

 

В България IBM отбелязва 85 г. присъствие на пазарa

Първият основен офис на IBM е основан през 1937 г. от Томас Уотсън – Старши. В момента той се намира в "Бизнес парк София" и осигурява покритие на бизнес в цялата страна, обслужвайки всички основни индустрии в областите: продажби, IT инфраструктура, бизнес консултации и глобални технологични услуги, поддържащи мобилни услуги, мрежи, системи и техническа поддръжка.

  Финансовият център на IBM в България е създадена през 2013 г. Оттогава предоставяме финансови услуги на IBM центровете в цяла Европа, Близкия изток и Африка /ЕМЕА регион/. Център за доставки и обществени поръчки в София е открит за първи път през 2006 г., присъединявайки се към голямото семейство на IBM в България. Клиентският иновационен център на IBM за услуги за техническа поддръжка (TSS CIC) стартира в края на 2013 г. Това е най-големият глобален TSS център в света. Високотехнологичният център предоставя цялостни IT услуги.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че правителство с ротационен премиер е способно да изведе за 18 месеца България от политическата криза?

Подкаст