ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обвиняем за ПТП със загинало момиче е в ареста за 72 часа

Човек с белезници

Наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград привлече към наказателна отговорност 28-годишния Р.А. по обвинение за извършени от него престъпления по НК.

Около 20,20 ч., на 29 януари тази година, на пътя от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиняемият Р. А. при управление на лек автомобил, „Форд“, нарушил правилата за движение. Водачът не контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходец – 17-годишната В.О. Непосредствено след деянието Р.А. избягал от местопроизшествието.

Водачът е обвинен и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Според държавното обвинение налице е реална опасност обвиняемият Р.А. да се укрие и да осъществи друго престъпление. С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура-Благоевград той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст