ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПИБ вече предлага незабавни плащания – до 30 000 лв. за 10 секунди

ПИБ сграда

Първа инвестиционна банка) вече предлага на своите клиенти иновативната услуга за незабавни плащания в левове по програмата Blink. Програмата бе разработена от "Национална картова и платежна схема" (НКПС), която е част от "БОРИКА" АД. С нея клиентите на банката ще могат да извършват преводи в левове от сметка в сметка на суми до 30 000 лв. в рамките на 10 секунди.

"Услугата към момента е достъпна чрез дигиталното банкиране My Fibank. По този начин Първа инвестиционна банка е сред първите банки в България, които предлагат изцяло онлайн незабавни плащания за своите клиенти", съобщават от кредитната институция. 

От ПИБ уточняват също, че новата услуга скоро ще бъде достъпна 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината онлайн, както и в офис. Клиентите ще имат възможност да правят незабавни плащания на цената на междубанковите преводи през БИСЕРА, а след потвърждение от банката на получателя времето за получаване на превода ще бъде само 10 секунди. Предимствата на незабавните плащания в левове за клиентите и търговците са многобройни. Чрез тях плащането на комунални сметки, наем, изпращането на пари до роднина или приятел са бързи, лесни и удобни. Новата услуга оптимизира времето за обработка на междубанкови преводи в левове. Услугата е и част от подготовката на България за влизането в еврозоната.

Незабавните плащания в левове по Програмата Blink ще бъдат възможни единствено между доставчиците на платежни услуги, които са се включили и участват в програмата. Към момента в програмата са включени също "Юробанк България", "Ти Би Ай Банк" и "МайФин" ЕАД. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст