ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ат. Атанасов: Ако получим мандат, първо ще се обърнем към ПП

атанас атанасов

Ако получим третия мандат за съставяне на правителство, първо ще се обърнем към "Продължаваме промяната", защото са най-голямата политическа сила, идейно сме много близки. Трябва в този парламент да се направи усилие. Изборите са вариант, въпросът е какво може да се постигне чрез тях", коментира пред БНТ съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

По думите му малко трябва да се охладят емоциите. "Настояваме президентът Радев преди връчването на третия мандат да направи нов кръг от консултации. От ДБ ще направим всички усилия, без някакви компромиси, да бъде създадено правителство в този парламент, защото мнозинство за това има. Нямаме никакво основание да преговаряме с ГЕРБ или с техния скрит съюзник ДПС", допълни ген. Атанас Атанасов.

Според него трябва да се търси изход от политическата криза. "Ще търсим подкрепа за съставяне на ново правителство от 4-те коалиционни партньора, които подкрепиха правителството на Кирил Петков", добави Атанас Атанасов.

Той призова лидерите на партиите да седнат на първите банки в парламента. "Да изберем премиер, който на първо място ще го договаряме с "Продължаваме промяната", Никола Минчев е чудесно предложение, но това са спекулации на този етап, ние няма да налагаме на ПП решение – трябва да се търси", коментира Атанас Атанасов.

По думите му е необходимо експертно правителство да действа най-малко до местните избори. "Нашата цел е да възстановим старото мнозинство. Не ни интересува какво ще каже Борисов за третия мандат, защото той няма да зависи от него. Той пак иска да е фактор. Правителството сбърка с ареста на Борисов, Гешев му е сложил чадър", заяви Атанас Атанасов.

Според него ходът с изгонването на 70-те руски дипломати е бил изключително правилен, но закъснял. "Раздутият персонал в руското посолство бъкаше от шпиони, това беше ясно на всички", поясни Атанас Атанасов. Той коментира и катастрофата, при която Георги Семерджиев причини във вторник вечерта смъртта на две млади момичета в центъра на столицата. "Това ми прилича на чадър, Семерджиев е покровителстван, тази история трябва да бъде разплетена", каза Атанас Атанасов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст