ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Досъдебно производство за грабеж на пенсии от пощенски клон

мвр прб

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс – за извършен грабеж от пощенски клон в с. Катуница, обл. Пловдив. За деянието е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив.

В хода на разследването е установено, че извършителят е В.Н., на 34 г., криминално проявен.  В обедните часове на 08.02.2022 г., той влязъл в пощенския клон, произвел изстрел с газов пистолет, насочен към земята и поискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две жени, които отишли да си взимат пенсията. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лева, поставена в платнена торба, след което В.Н. напуснал пощенския клон. Няма пострадали хора.

Четири часа след подаване на сигнала в полицията В.Н. е бил установен и задържан. Открита е платнената торба, съдържаща цялата отнета сума. Извършени са множество следствени действия, сред които пет огледа на местопроизшествие, разпити на петима свидетели, назначени са експертизи, приобщени са записи от охранителни видеокамери и др.

Материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор, който е дал указания В.Н. да бъде привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс, след което ще бъде постановено и задържането му за срок до 72 часа. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Действията по разследването продължават.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че има политически натиск върху съдебната ни система?

Подкаст