ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Фирма “Анса Борима” разширява производството си в Ловеч

Анса Борима ловеч

Фирмата ANSA BORIMA, която е в Ловеч от три години, бързо развива своето производство. Например, през миналата година тя е показала 60% ръст и това не е изключение. Като пример за успешно интензивно развитие посочи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова тази компания, която работи в Ceвepнaтa индycтpиaлнa зoнa на града, съобщават от общината. Мартин Ганев, съдружник във фирмата, я е запознал с производството. ANSA BORIMA е специализирана в създаване на телекомуникационно оборудване и е доставчик на световни фирми като "Шнайдер Електрик" и ABB.

На двете площадки (в бившата пopтyгaлcĸaтa фиpмa "Becтиĸoнфeĸc интepнacиoнaл" и в по-новата в бившата фаббрика „Велур“) работят общо 190 работници. А тази година ще наемат още 140 души на трета работна площадка в близост, обяснява Мартин Ганев. Работниците в различните цехове работят на една, две и три смени.

Изделията, които се произвеждат в Ловеч, са около 500 вида, а в село Борима, Троянско, се създават други 500. Прекият износ отива към 13 държави, но чрез вторичен износ изделията стигат до почти целия свят. Това са прекъсвачи, електрически табла, които влизат в битовата и индустриална електрификация. "Наскоро спечелихме проект от Швеция в конкуренция с чешка фабрика, но финално надделя нашата оферта. Клиентът се интересуваше от това има ли гаранция за качество, надеждност на доставката, дали ще организираме успешна логистика. Това е една обща и висока оценка на нашата дейност. На практика от юни досега вкарахме новото производство и назначихме 50 души“, отбелязва Мартин Ганев.

Предприемачът в своята дейност се ръководи от принципи като „Работи със сърце“ и „По-добре опитай и се провали, отколкото да те е страх да опиташ“. Успешен пример за това са снимките от разпадащите се помещения на фабрика преди да влязат вътре и да ги ремонтират. Сега всичко е променено. "Анса Борима" работи от 1975 година. Десетилетия наред тя е водещ производител на Балканите на комплексно пасивно телекомуникационно оборудване. Днес фирмата е водещ български промишлен подизпълнител.

Според Мартин Ганев Община Ловеч е пример за добро партньорство, защото винаги при всяка молба се е задействала веднага.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст