ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ са раздали над 400 млн. лв. за удълбочаване на Варненското езеро

ББР министър на иновациите и растежа Даниел Лорер

Според бившите управляващи над 400 милиона лева, отпуснати при управлението на ГЕРБ за удълбочаване на канала на Варненското езеро, са преразпредеделени на подизпълнители без обществени поръчки. Това заяви водачът на листата на "Продължаваме промяната" във Варна и бивш министър на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"Варна трябва да стане най-хубавият град за живот така, както е в сърцата ни, но той трбява да започне да изглежда и да се управлява по този начин. Днес искаме да покажеме една от знаковите неправди в България, именно историята с дълбачките", каза от Варна бившият министър на иновациите и растежа и предсатвител на "Продължаваме промяната" Даниел Лорер.  

"Историята с дълбачките е проста и тя разглежда подобна на много истории, които разкрихме миналото лято в служебното правителство. Моделът е един и същ, огромна сума държавни средстава се заделят за някаква задача. В дадения случай става дума за удълбочаване на варненското езеро и канал. Не е лоша идея, както не е лоша идея да се оправят и язовирите в България. За целта се заделят няколко стотин милиона, в нашия случай над 400 млн. лв., които се дават на държавно дружество. Фирмата се казва ТСВ, тази фирма към министерство на транспорта има задачата да удълбочи канала въоръжена с 435 млн. лв. Подобно на 600 млн. лв. за язовирите, подобно на милиардите за магистралите. По един и същи модел ТСВ не може да изпълнява подобна дейност Тя няма машини, няма специалисти, не знае как се прави това. Точно както ДКК не знае как се правят язовири, точно както АПИ може и да знаят, но не могат да изпълнят магистарлите на България. По "ин хаус" тези пари се разпределят на подизпълнителите и там се губят следите, тъй като няма обществени поръчки. Точно както нашите язоври не бяха оправени така,  както трябва да бъде. Точно както магистралите не бяха построени така, както трябва да бъдат построени, посочи Лорер. 

"Нашето послание към варненци и към цяла България е да си свършим работата. Важно е промяната, която започна в България и Варна и която искаме да се случи да продължи. Българският народ не иска повече непрозрачна политика. В четворната коалиция се карахме, но работихме пред очите на хората. Смятаме, че България и българските избиратели заслужават открита и прозрачна политика, която работи за гражданите, а не в частен интерес. Нашият девиз за тази кампания е "Да си довършим работата", отбеляза още Данел Лорер. 

След него в листата са депутатите в 47-то Народно събрание Калоян Икономов, Антон Тонев и Снежана Апостолова. В листата e и бившият областен управител на област с административен център Варна Благомир Коцев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст