ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Йордан Иванов: Нинова е пила турско кафе с Борисов

Йордан Иванов – Областен управител на област Пловдив

"Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ. Обаче като гледам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов." Това заяви Йордан Иванов от "Демократична България" в интервю за БНТ. Това негово изказване беше провокирано от въпроса дали е възможно да се коалират с БСП в 48-то Народно събрание.

"Демократична България" категорично е взела решение да застане против връщането на хартиената бюлетин, като дори е готова да свиква граждански протести като крайна мярка, заяви Йордан Иванов. Той също така изрази мнението си по въпроса с консултациите при президента, като каза, че работата му е не само да се изредят едни и същи политически фигури и той да връчи първия мандат, а да се търси консенсус около важните за държавата проблеми.

Депутатът обясни, че сред приоритетите на "Демократична България" е да спре "взривяването на бюджета" чрез излишни разходи, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор.

Като друг свой приоритет от "Демократична България" определят изпращането на военна помощ за Украйна, за се солидаризираме със свободните държави и да превъоръжим българската армия, като се освободим от старото съветско оръжие, обясни Иванов. Той смята, че позицията на президента за оръжието е позорна.  Депутатът коментира, че подкрепата за украинските бежанци е много важна и е форма на солидарност.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст