ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Караджов иска повече ГКПП и разширяване на пътната мрежа

Парламент Гроздан Караджов

България трябва да увеличи броя на контролно пропускателните пунктове и да разшири пътната си мрежа, за да може да поеме увеличения трафик от съседните държави. Това съобщи вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов пред депутатите в ресорната комисия в парламента.

Регионалният министър смята, че за да можем да се справим по-добре с трафика, трябва да направим две основни неща.

"Стремежът на България трябва да бъде към увеличаване на тези контролно-пропускателни пунктове, което означава разширяване на нашата пътна мрежа по такъв начин, че да може да ги захрани. С други думи да отвеждаме част от трафика от тези посоки, които са много по-изгодни и по-леко натоварени", обясни той.

Гроздан Караджов посочи и основните трасета, преминаващи през страната ни, които трябва да се разширят и изградят за улесняване на трафика.

"Посоките север-юг – оста, която преминава през Видин, Монтана, "Петрохан", София, автомагистрала "Струма" през Благоевград; Русе, Велико Търново, да може със скоростно трасе да минем покрай Стара Загора, Хасково, Кърджали, "Маказа"; връзката автомагистрала "Черно море", продължена към Малко Търново и оттам към Истанбул", разясни регионалният министър.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст