ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Световните цени на газа ще останат високи и в следващите пет години

Нидерландия ротердам пристанище терминал втечнен природен газ

Цените на природния газ и на електроенергията както в Германия, така и в целия свят, ще останат високи вероятно в следващите пет години. Такова мнение е изказал главният изпълнителен директор на най-големия производител на електроенергия в страната RWE Маркус Креббер в интервю за вестник Süddeutsche Zeitung.

По неговите думи, ще има нужда от известно време, за да се създадат нови мощности и за това други страни да могат да доставят повече енергия.

Шефът на RWE поддържа и инициативата на министъра на икономиката на Германия Роберт Хабек за възобновяване работата на топлоцентралите на въглища, което пък ще намали употребата на природен газ.

Креббер добавя, че в резултат на намаляването на експорта на природен газ от Русия, компанията RWE също така ще получи от суровината по-малки обеми, отколкото е било договорено първоначално с руската страна. За да компенсира това, немският концерн е принуден да закупува енергоносители „на значително по-високи и продължаващи да растат цени“.

По-рано немският вицеканцлер Роберт Хабек заяви, че ситуацията с енергоснабдяването на Германия сега остава „сериозно и напрегнато“ заради намалените доставки на природен газ от Русия.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст