ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Връчиха наградите за български фирми с кръгов модел на производство

БТПП Сграда

Наградиха фирмите, които прилагат принципите на кръгов бизнес модел при производство чрез използване на иновативни решения и технологии. Събитието беше организирано по инициатива на  Българската търговско-промишлена палата и Съвета за кръгова икономика при БТПП – „КИЗА-БГ“* на 24 февруари. Конкурсът награждава български фирми с кръгово мислене с цел да стимулира  усилията на бизнеса, в посока внедряване на повече кръгови практики в производството, съобщиха от работодателската организация.

В конкурса участваха 14  фирми за победата в две категории. „ЗИРО УЕЙВ“ ООД е отличено с плакет и грамота в  категория „Най-добър внедрен кръгов бизнес модел – 2021 г.“  за успешно работещ кръгов модел за производството на здравословни и хранителни бисквити. „СЕВАРЕКС“ ООД е победител в категория „Потенциална добра кръгова практика – 2021 г.“, като успешно стартираща компания за екологични строителни панели от ново поколение, отговарящи на зелените стандарти.

Наградите бяха връчени от председателя на БТПП Цветан Симеонов и председателя на Съвета по кръгова икономика при БТПП Десислава Димитрова.

Цветан Симеонов представи предстояща серия от инициативи, свързани с  по-широкото прилагане на принципите на кръговата икономика в производството. Те ще бъдат реализирани по проект „Кръговата икономика за устойчиво бъдеще – гражданското общество в България за Европейския зелен пакт“, финансиран по програма “LIFE”, където БТПП даде съгласието си за партньорство с неправителствената организация Клуб „Икономика 2000“.

 

* Съветът по кръгова икономика е създаден през м. март 2021 г. с основна  цел  да подпомага  фирмите при трансформацията на икономиката от линеен към кръгов бизнес модел, насочен към удължаване на жизнения цикъл на продуктите и ограничаване до минимум на отпадъците, в синхрон с целите на „Зелената сделка“ и постигането в Европа на  въглеродна неутралност до 2050 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст