ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Събарят строежа на Алепу

море

Започват действия за събаряне на строежа на Алепу и възстановяване на терена. Събарянето на строежа и възстановяване на защитената местност започва в контекста на волята на премиера Кирил Петков и на настоящия кабинет за прозрачност и нулева толерантност към корупцията, изтъкват от "Продължаваме промяната".

ДНСК дава начало на необходимите действия, с които да възложи изготвянето на проект за екологосъобразна рекултивация на емблематичното място и за премахване на изградената до настоящия момент стоманобетонова конструкция. Строежът ще бъде отстранен, като ще остане единствено частта, която изпълнява укрепващи свлачището и терена функции. Проектите за възстановяване на нарушения от незаконното строителство естествен терен ще бъдат съгласувани от Министерството на околната среда и водите.

Одобрените инвестиционни проекти следва да бъдат възложени на собственика на терена за доброволно изпълнение. При отказ от негова страна се преминава към принудително изпълнение от ДНСК, като средствата се събират принудително от собственика на терена. Законосъобразните действия на институциите са във връзка с окончателното решение на Върховния административен съд, потвърждаващо решението на Бургаския апелативен съд за обявяване за нищожно разрешението за строеж на община Созопол.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст