ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Човек от списъка на Петков участва в организацията на протести

Лена Бориславова

Във връзка с предстоящите протести на пожарникари и полицаи тече организация в цялата страна от криминално проявени хора, които срещу заплащане са стимулирани да участват в тези протести. Това е информирал на правителственото заседание вътрешният министър Бойко Рашков. Част от тези лица са купувачи на гласове в различни региони, които са известни на органите на МВР, каза на брифинг Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков. "Поне за едно от лицата, които са в списъка от 19 души, предоставени от премиера на прокуратурата, също има данни, че съдейства за организирането на по-масови протести", посочи още Бориславова.

Предстои премиерът да проведе среща с представители на протестиращите, на която ще бъдат обсъдени техните проблеми, които искат 20% ръст на заплатите и са недоволни от приетия на първо четене бюджет за 2022 година. 

Други две точки, които са били обсъдени на редовното заседание на Министерския съвет, са били свързани със стъпки за запълване на дефицитите на Българската армия и нейното финансиране. Разходите за това са заложени в Бюджет 2022 за модернизация на армията и обезпечаване на нейната ефективност, увери Бориславова.

Шефът на кабинета обясни, че предстои да се направят изменения в Наказателния кодекс, за да отговори България на критиките от Европа за наказанията спрямо киберпрестъпления, както и такива, свързани с детската сексуална онлайн експлоатация и интелектуалната собственост.

По темата за АЕЦ "Белене", тя заяви, че има коалиционно споразумение, в което е залегнало развитието на ядрената ни енергетика. Предстои анализ кой проект е по-добър – "Белене" или "Козлодуй". 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст