ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Привлякоха като обвиняем турчин за контрабанда на златни накити за 103 805 лева

съд хасково

На 13 февруари тази година, на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършването й нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача, митническите служители открили 5 броя пакети, облепени по тялото му. В тях били укрити 1010,83 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци, и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14, 18 и 22-каратово злато и са на обща стойност 103 805 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Е.М., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 буква „д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева и временно му е отнет документът за задгранично пътуване.

Разследването по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст