ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

България е лъгала по въпроса за Шенген, заяви премиерът

Кирил Петков

Засега няма доверие към България по въпроса за присъединяването към Шенген, съобщи днес премиерът Кирил Петков пред български журналисти в Брюксел, където участва в двудневната среща ЕС – Африка.

Той отбеляза, че е имал разговор с холандския премиер Марк Рюте по тази тема. Проблемът е, че през годините за доста от нещата, които сме обещавали, сме ги лъгали и няма доверие. Те подават ръка, но всички знаят приказката за лъжливото овчарче, така че оттук нататък времето е важно за нас да покажем, че новото българско правителство прави това, което обещава, посочи Петков пред БТА.

Трябва да изградим доверие, защото номинално сме спазвали критериите, сега въпросът е да ги спазваме ефективно – наистина да няма контрабанда по границите, наистина да има контрол. Обещах, че ще започнем сериозен диалог и в сфери, където виждат потенциални дефицити, да работим веднага. За нас е важно да го направим заради България. Дават кредит на доверие на новото правителство, сега трябва да го изпълним с резултати, добави той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст