Паргов: БСП-София беше последният незавладян от Нинова бастион

Калоян Паргов

"Винаги съм бил редови член. Това наказание ме слага там, където винаги съм бил – в БСП. Политика може да се прави от всяка позиция.“ Това каза Калоян Паргов, досегашен лидер на градската организация на БСП в София и общински съветник. На Паргов бе наложено наказание – временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности. Освен това му е отнето правото да се кандидатира за такива в срок от една година. Освободен е и от длъжността председател на столичната левица. По този повод той увери, че политика ще прави и занапред, защото за целта, по думите му, са необходими фантазия и позиция и не е определящ заеманият пост. 

"Най-демократичната партия започна да се превръща в сталинистка партия", посочи още Паргов пред БНР. "Конгресът, който мина, с всички очаквания и емоции, даде няколко насоки, най-важната от които – БСП и управлението, БСП и властта", отбеляза той. По думите му градската организация на партията може много да помогне за това. А доводите за обвиненията към него в еднолично управление били "съшити с бели конци" и напомнят поговорката "Крадецът вика дръжте крадеца". "Очевидно някой много го е страх от мен и градската организация", смята той.

"От всяко управление до този момент БСП излиза по-слаба. Очевидно, че градската организация трябва на някой, за да послужи за бъдещи цели – овладяване на партията. Това беше последният бастион, който Нинова и обкръжението ѝ не владееха", подчерта досегашният председател на БСП-София. Той е на мнение, че с него са действали по "драстичен башибозушки начин"

На 22 март предстои конференция на градската организация на БСП. "Позицията не беше освободена за никого. Просто проблемът беше Калоян Паргов", подчерта отстраненият председател.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST