ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Декларацията на парламента да съдържа и думата „санкции“

Бойко Борисов

България трябва да бъде единна в позицията си, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той настоя декларацията, която парламентът подготвя, да съдържа и думата „санкции“.

„Аз съм казал на депутатите в лицето, които виждате тук, да не подкрепят такава декларация, ако не присъства думата „санкции“. Не мога да си представя, че в момента, в който Европейската комисия, Съветът, Усрула фон дер Лайен излезе и обяви два листа санкции, два листа и то най-тежките, ние се пазарим, парламентът, дали в декларацията да има думата „санкции“. Днес да се използва целият експертен потенциал на държавата, включително и на опозицията, и да се направи план“, заяви Борисов.

Изявлението на лидера на ГЕРБ дойде, след като рано сутринта той свика спешна среща на партийното ръководство.

"За съжаление, се оказах лош пророк. Говорил съм го отдавна, че военните действия ще започнат след Олимпиадата. Критикувал съм правителството и президента, но те реагираха правилно. Притеснява ме, позицията на две партии в парламента", каза  Борисов.

"Ние не само настояваме за декларация, а да бъдем единни", посочи той като изреди какви загуби ще понесе в икономиката България от спирането веригите на доставки от Украйна и Русия през ЕС.

"Предлагаме спешно да се направи анализ с целия експертен потенциал на държавата за доставка на лекарства, горива, вместо да се крадат милиони от хранилището в Чирен", допълни лидерът на ГЕРБ.

Предлага се коридор за българите, над 130 000 в Одеска област, да се върнат в България. Стотици са се обадили в ГЕРБ, че са готови да приемат бежанци в домовете си, съобщи още Борисов.

Според него трябва да се мисли как ще се действа и в банковата система. "Ако имат нужда, всячески ще подкрепим българските политици. Предлагаме подкрепа и единство на нацията, защото в XXI век доживяхме в мирна Европа пак война", допълни Бойко Борисов.

"В момента се води нещо чудовищно, война. Падат ракети, вият сирени, загиват хора", каза още Борисов.

"Няма друг начин за демократичната общност освен санкциите, ако Меркел беше канцлер, това нямаше как да се случи. Не може да държиш лидер и цял час да му правиш PCR тест", продължи с излиянията лидерът на ГЕРБ.

"Затова казвам решителни действия и санкции, за да се спре Москва, това бих направил аз", подчерта той, като даде примери как се е справял с бежанския поток и с туризма. Борисов припомни за знаковата среща във Варна.

"Ние сме толкова пострадали, че трябва да сме активни. Сега да се вдигне Радев и да иде на парада в Москва, ние ще го аплодираме. Но като си казал, че Крим е руски, трудно се ходи. Много работи щяхме да направим, но народът избра "промяната", не можа да се сдържи Бойко Борисов да не хвърли камък по новата власт и президента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст