ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Новият управител на Варна – специалист по корабоплаване

Благомир Коцев

Благомир Коцев е името на новия областен управител на област Варна.
Това стана известно с решение на Министерския съвет, прието днес – 24-и февруари. Коцев ще заеме поста на досега заемащия длъжността Марио Смърков.

Припомняме, че Смърков бе назначен от първия служебен кабинет – през май 2021 г., когато зае мястото на краткотрайно изпълняващия длъжността Петър Манчев, който пък бе поел поста на Стоян Пасев. За Смърков се заговори в публичното пространство, след като оспори в съда решението Варна да прехвърли акциите си в Пловдивския панаир.

Става дума за това, че Варненският общински съвет е приел през декември 2021 г. да прехвърли акциите от "Международния панаир Пловдив" на дружеството на Георги Гергов.

Община Варна е притежавала 16.3 милиона безналични акции с номинална стйност 1 лев, представляващи 29% от капитала на "Международен панаир Пловдив" АД.

Същевременно и Варненската окръжна прокуратура бе сезирана с искане за проверка дали по отношение на собствеността в Пловдивския панаир не е проявена безстопанственост.

Благомир Коцев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Корабоплаване, търговия и финанси“, придобита от „Сити юнивърсити – Лондон“, Великобритания. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор – в сферата на управлението на кораби и корабособственост, както и на ресторантьорството и хотелиерството.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст