ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

63% от българите са притеснени от от събитията в Украйна

"Галъп Интернешънъл"

63,1% от пълнолетните българи споделят опасението, че ситуацията в Украйна може да окаже определено влияние в живота им. 33% са на обратното мнение, а малцина са тези, които не могат да преценят.

Това сочи независим експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“. Той е проведен в сряда, четвъртък и петък сред 831 пълнолетни българи. Сондажът започна преди активните военни действия и само частично обхвана офанзивата, започнала в четвъртък. Затова и картината на обществената тревога е вероятно още по-сериозна.

Като че ли най-разтревожени изглеждат по-младите възрастови групи. Вероятно това се обяснява и с традиционната афилиация на по-възрастното население към леви, носталгични формации, които пък на свой ред са и в по-голяма степен проруски. Затова и като че ли по-възрастните споделят по-малко тревога – защото са в по-малка степен критични към действията на Москва.

Разбира се, на този етап данните показват преди всичко хипотези, а не ясна картина на общественото мнение. „Галъп интернешънъл болкан“ ще продължи да следи реакцията на обществото.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст