ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Руски войски са влезли в Харков

руско-украинска война в украйна военни сили (УНИАН)

Руски войски влязоха в Харков, заяви Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешен министър, предаде Ройтерс.

По улиците на втория по големина украински град преминават руски военно-транспортни средства, написа Герашченко в Телеграм.

На видеозаписи, публикувани от Герашченко и украинската Държавна служба за специални комуникации и информационна защита, се вижда как по улица в Харков се движат няколко леки военно-транспортни средства и, отделно от това, горящ танк, отбелязва Ройтерс.

Украински сили се сражават днес с руски войници по улиците на Харков, заяви областният управител Олех Синегубов.

Украинските власти предупредиха за опасност от екологична катастрофа и заради взривеният през нощта газопровод до Харков, и заради избухналия пожар в склада за петрол на авиобаза Василков.

Междувременно операторът на газопровода в Украйна съобщи, че транзитът на руски газ до Европа през Украйна не е бил прекъснат, тъй като  газопроводът не е бил повреден от взривовете.

Експлозии се чуват в различни украински градове, включително и в столицата Киев, където след сирена беше нанесен въздушен удар. Би Би Си съобщават и за въздушни нападения над два града – Ровно на запад и Луцк на северозапад.

От руското министерство на отбраната обявиха, че техни въоръжени сили  са блокирали градовете Херсон и Бердянск, както и че под техен контрол са били взети Геничевск и летище Черобаевка. От министерството твърдят и че украинските военни масово отказват да продължат военните действия в района на Харков.

Руските войски са окупирали южния украински град Нова Каховка, съобщават украински медии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че служебното правителство свърши добре работата си?

Подкаст