ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов беше разпитван около 30 минути в прокуратурата

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов беше разпитан за около 30 минути в следствения отдел на Софийската градска прокуратура. Той даде показания по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР. Но отказа да посочи за какво са го питали, защото бил подписал декларация да не разгласява подробности от разпита.

"Още половин милиард (дълг – бел. ред.) днеска заяви правителството. Миналата седмица половин милиард, по-миналата – половин милиард. И вие докато се тълпите тука, вече милиард и половина за по-малко от 30 дена. В същото време меморандум за милиарди с неясни компании, подписани в Гранитна зала на Министерски съвет, а вие прекрасно знаете, че след подобни разпити, се подписва декларация за неразпространение на това, което се говори", скара се Борисов на репортерите, които го чакаха да излезе след разпита и се опитаха да му зададат въпроси.

Лидерът на ГЕРБ коментира казаното от вицепремиера и финансов министър Асен Василев в телевизионно интервю в неделя – че собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов (по чийто сигнал вицепремиерът е разследван – бел. ред.) по-рано му се е оплакал от натиск от страна на Бойко Борисов и на  депутата от ДПС Делян Пеевски. "Никога… Г-н Самуилов, ако знае нещо, да го каже", заяви бившият премиер.

Час по-късно на разпит беше призован и бившият финансов министър Владислав Горанов. По думите му за трети път давал същите показания, а премиерът Кирил Петков е инициирал арестите. "Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опозицията в момент, когато има далеч по-големи кризи в държавата", каза той.

Накрая за разпит влезе и пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова. "Спрях само от уважение към вас, за да ви кажа, че не мога да говоря, защото съм подписала декларация да не разгласявам факти", обърна се тя към репортерите.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст