ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Екип от международни съветници ни помага за жп транспорта и логистиката

Министерство на транспорта среща представител на Изпълнителния съвет на „Пристанище Дуисбург“ Томас Шлипкьотер

Министърът на транспорта отправи днес покана към експерти от Германия за изготвяне на логистичен план за развитие на мултимодален транспорт в България и ефикасност на транспортната мрежа у нас. Това стана по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, заместник-министър Владимир Върбанов и представител на Изпълнителния съвет на „Пристанище Дуисбург“ Томас Шлипкьотер, съобщиха то министерството.

В края на миналата седмица Френската агенция за развитие пое ангажимент да извърши конкурс и да изпрати експерт в областта на железопътните превози.

Така в Министерството на транспорта и съобщенията ще се сформира екип от европейски професионалисти в две от най-важните сфери.

„Доброто географско положение не е достатъчно за ефективна транспортна мрежа, а е необходимо да се осигури свързаност чрез развитие на комбиниран транспорт чрез пътна и железопътна инфраструктура, вътрешни водни пътища и комбинации от железопътна и пътна, както и от морска и железопътна инфраструктура. Икономическият растеж на България зависи от осигуряването на добра транспортна логистика и максимална ефективност на преминаващите през територията ни коридори", коментира след срещата министър Събев.

Дискутирани са били възможностите за развитие на връзката Истанбул – Бургас/Варна – Русе (интермодален терминал) по протежението на коридор Рейнско-Дунавски.

Общото мнение е, че за да се гарантира транспортната свързаност между Европа и Азия е необходимо да има стабилно и надеждно управление на веригите за доставки.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст