МЗ ще изпрати за Украйна хуманитарна пратка с лекарства 

Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването организира изпращането на хуманитарна пратка с лекарствени продукти и медицински консумативи, за каквито Република Украйна е заявила спешна необходимост, съобщават от здравното ведомство.

Искането е постъпило по линия на Механизма за гражданска защита на Европейския съюз. За да помогне във възможно най-кратки срокове, Министерството на здравеопазването се обърна към водещи компании – търговци и дистрибутори на лекарства у нас, които изразиха готовност да съдействат за осигуряването на посочените от Украйна лекарствени продукти и медицински консумативи.

Министерството на здравеопазването работи и по осигуряването на лекарствени продукти, консумативи, превързочни и санитарни материали, от каквито спешна нужда е заявил Червеният кръст на Украйна. С подкрепата на Българския Червен кръст ще бъде организирано изпращането на поисканата помощ във възможно най-кратки срокове.

Същевременно за четвърта поредна година пред Министерството на здравеопазването се провежда мълчалив протест на медицинските специалисти в България.

Протестът е организиран от Синдиката на медицинските специалисти в България, чиито основни искания са за повишаване на заплатите и подобряване на условията на труд.

Очаква се представители на синдиката да се срещнат със здравния министър Асена Сербезова.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST