ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Няма да има извънреден коалиционен съвет, ще е само за финансови експерти

Парламент Гроздан Караджов

Няма да има извънреден коалиционен съвет, ще е само за финансови експерти. Това каза вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

„Това не е коалиционен съвет. Той е експертен. Такъв съм водил и аз“, уточни той за БТВ.

Караджов коментира и срещата на правителството с превозвачите. Според него, емоциите са надделели, което не е трябвало да се допуска. 

„Надделяха емоциите и от двете страни. Трябваше да погледнем по-прагматично на това за какво сме се събрали. Трябваше да дебатираме. В случая обаче изложението на премиера беше прекъснато два или три пъти. Не съм в положението да оценявам поведението нито на тези, които напуснаха, още по-малко това на министър-председателя. Аз съм дал пример как трябва да разговаряме пред уеб камерите така, че всичко да се излъчва и да има запис. Всичко публично, всичко на масата да се вижда и да се знае. Да ги няма приказките за задкулисието. Пред нас поставиха 4 въпроса, които са ясни и разбираеми. Онзи, който ме касае, е ТОЛ таксата и въвеждането й в пълния й обхват така, както е било замислено“, допълни той.

Министърът заяви още, че няма да си подаде оставката докато счита, че прави всичко в ресора си по правилния начин. Караджов отбеляза още, че около 20% от парите на пътните фирми, които бяха гласувани от парламента на 20-ти април, са изплатени към днешната дата.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст