ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Отправиха заплахи и към Любомир Каримански

Парламент Кандидати за управители на БНБ Любомир Каримански

Любомир Каримански, депутат от партия "Има такъв народ", съобщи за заплаха срещу него в телефонно съобщение. Това обяви самият той на брифинг на парламентарната група на ИТН в  парламента. По думите му, той  е получил съобщението в 17 и 30, след като се е провалило заседанието на Комисията по бюджет и финанси. Той прочете и дословно предполагаемото съобщение: "Откажи се или проблемите ще започнат веднага и нямаш представа колко ще са сериозни".

Депутатът, който е вторият кандидат за нов управител на БНБ, заедно с Андрей Гюров ("Продължаваме промяната"), заяви, че такъв тип заплахи са неприемливи и продължава да отстоява своите принципи и да прилага един-единствен стандарт, а не двоен аршин. Той е сезирал органите на реда и изрази надежда, че МВР ще си свърши работата и ще разкрие предполагаемия изпращач на заплахата.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов сравни, че това е "мутренски" похват и прийом. "По същият начин мутрите действаха от 90-те. "Самият факт, че това не е пост, който се занимава с обществени поръчки и не е свързан кой знае какво – вие сте достатъчно умни да получите отговора", заяви народният представител и подчерта, че конюнктурата зад БНБ в момента не иска Каримански да застане на тази длъжност.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст