ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Преговорите между Русия и Украйна продължават утре

руско-украински украинско-руски преговори русия украйна

Следващият кръг от руско-украинските преговори трябва да се състои утре, на 2 март, както първоначално се договориха страните. Това заяви днес за ТАСС руски източник. "Както се договорихме първоначално, срещата трябва да се състои утре", каза събеседникът на агенцията.

Вчера в беларуската Гомелска област се състояха руско-беларуски преговори. Срещата е продължила пет часа.  Не бяха постигнати реални резултати, но страните заявиха, че ще се срещнат отново в следващите дни.

Кремъл заяви днес, че е преждевременно да дава оценка на проведените вчера в Беларус преговори с Киев във връзка с руската инвазия в Украйна.

Руският президент Владимир Путин е бил информиран за преговорите, но е "прекалено рано да им бъде направена оценка", каза неговият прессекретар Дмитрий Песков.

Трябва да ги анализираме и след това да мислим за перспективите, докладвани от (главния преговарящ Владимир) Медински, отбеляза Песков, потвърждавайки, че преките преговори между руската и украинската делегация са в ход.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че въоръжените сили на страната ще продължат специалната военна операция в Украйна до постигане на поставените цели.

Руската армия "не окупира Украйна", а Западът се опитва да използва украинския народ срещу Москва, заяви Шойгу по телевизията.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст