ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пуснаха Борисов от ареста: Върнаха ни в комунизма

Борисов излиза от ареста

Пуснаха от ареста бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе задържан снощи. "Гадно, брутално, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица. Разтършуваха цялата къща", каза лидерът на ГЕРБ. "Притеснявам се, че следващия път могат и да ме убият", заяви още той. По думите му не е повдигнато никакво обвинение срещу него. От ареста излязоха и бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарът на Борисов Севделина Арнаудова. 

"След като разтършуваха всичко, установиха, че няма нищо. След като подписахме протокол реших, че си тръгват. Те обаче казват: "Трябва да Ви задържим", разказа бившият министър-председател.  "Допреди 10 минути 24 часа седим в килиите и нито един милиционер. Казвам милиционер, защото това вече си е милиция. Сега четем, както беше 44-а година – явява се министър-председател, вика полицаите, следователи в неговия кабинет. Той се явява свидетел на мафията и Черепа. Започват да пишат, там стоят финансов министър и вътрешен министър, без да имат право", посочи още експремиерът. И добави: "Момчетата пишат и викат: "Ходете и ги прибирайте, защото може да скрият доказателства."

"Затова ни викаха и декември. Дойдоха, провериха, постояхме 24 месеца и изстинахме. Яд ме е. Никакви нови въпроси", обясни той.

Адвокатът на Борисов Менко Менков поясни, че няма повдигнато обвинение, има задържане за 24 часа, като в основанието за задържането е посочено изнудване, но не пише кое лице е изнудвано, кога, как и по какви причини. Досъдебното производство било образувано от МВР на 17 март при условията за неотложност, става въпрос за същата проверка, образувана по сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ. Адвокатът обясни, че проверката е образувана по сигнал от 10 декември, като по нея Борисов е идвал да дава обяснения, а сигналът бил на базата на публикации от медиите.

Според защитата на Борисов става въпрос за "Тежка политическа репресия, абсолютно незаконосъобразни действия". Имало редица извършени закононарушения от полицейските власти. А задържането е крайна мярка, която не се е налагала в случая. До 19:30 ч. вчера полицаите изобщо не са знаели къде отиват и кого ще обискират, каза Менков.

Севдалина Арнаудова заяви, че не са били разпитвани. "Нямаме обвинения, бяхме държани 24 часа, без обвинения и без да дойде който и да е разследващ орган. Дойдохме тук, взеха ми личната карта, телефона. Нощта прекарах в ареста на 7-мо РПУ на стол. Влязоха много полиция – три патрулки, полиция от ГДНП, разследващи полицаи, всичко ставаше пред очите на детето ми, без обяснения, продължи до три часа през нощта. Полицаите се държаха нормално", добави тя.

"Мафията си има държава вече", подчерта Арнаудова. Според нея премиерът Кирил Петков си е позволил да въвлече в показанията си и името на европейския прокурор Лаура Кьовеши. 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст