ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Фолксваген“ временно спира производството в Полша

фолксваген електромобил E-Golf е-голф

"Фолксваген" обяви, че временно ще спре производството на автомобили в два свои завода в Полша. Това се налага заради проблеми с доставките, предизвикани от войната в Украйна, съобщават от компанията.

По-конкретно от 10 март спират работа заводите в Познан и Вжешня, предаде Ройтерс.

Проблеми с доставките вече засегнаха и други заводи на втория в света автопроизводител. Неговата дъщерна компания – производител на луксозни коли – "Порше" спря временно завода си в Лайпциг. И от Бе Ем Ве също съобщават за проблеми с доставките.

Междувременно от Съда на Европейския съюз в Люксембург излязоха с решение, че екологичните организации трябва да имат право да оспорват решенията на регулаторните органи, засягащи автомобилния транспорт. По-конкретно става дума за разрешенията колите да бъдат оборудвани със софтуер за емисии, който може и да коригира данните при измерването на вредните газове.

Решението бе свързано с жалбата на германската екологична асоциация Deutsche Umwelthilfe, която се жали, че регулаторите в Германия са разрешили на автомобилния производител „Фолксваген“ да инсталира софтуер, който работи като устройство тип „температурен прозорец“.

Оказва се, че този софтуер е незаконен и в момента на измерването намалява броя на вредните емисии.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст