ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

9 години затвор за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Кристиан Николов

Присъда от 9 години затвор получи подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков. Софийският градски съд призна за виновен 23-годишният Кристиан Николов за това, че по непредпазливост е причинил тежката катастрофа, при която преди две години загина телевизионният водещ. СГС присъди и 10-години лишаване от право да управлява автомобил.

Съдът прие, че престъплението е извършено по непредпазливост и го оправда по обвинението за умишлено убийство. Николов трябва да изтърпява присъдата си при първоначален общ режим и няма право да управлява кола за срок от 10 години.

В последната си дума  подсъдимият за смъртта на Милен Цветков помоли съда за снизходителност, като каза, че съжалява за смъртта на журналиста и поиска прошка от близките си заради това, през което преминават заради него.  

Прокуратурата поиска 15 години затвор и отнемане на шофьорската му книжка завинаги. Към искането се присъедини и един от частните обвинители – Менко Менков.

"Ние считаме, че с това наказание, освен че би могъл той да се поправи, това ще бъде и като генерална превенция за останалите извършители, които управляват МПС след употреба на наркотични вещества, нещо, което изключително много се засилва през последните години", посочи адвокатът.

От началото на процеса защитата на Николов оспорва обвинението в умисъл, което му беше повдигнато заради откритите в кръвта му наркотици.

"Самата употреба на наркотици не формира евентуален умисъл. Ние считаме, че обвинението, първо, е доказано само за непредпазливост, и че наказанието трябва да бъде под 10 години",  каза адвокат Константин Симеонов.

Присъдата може да се обжалва в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд-София. Това заявиха, че ще направят както прокурорът, така и защитата на подсъдимия.

Съдът не измени мярката му за неоткланение и тя остава " Домашен арест".

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст