ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Свиленски: Стабилността на коалицията се крепи на БСП

Парламент Георги Свиленски

"Стабилността на коалицията се крепи на участието на БСП. Ако извадят БСП от тази коалиция, правителството пада. Без БСП в рамките на този парламент не може да има правителство." Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски. "Целта на ГЕРБ е да се върне отново на власт, да се прилепи към управлението. Не е комфортно да си в опозиция при управление, което проверява и разследва твоите сделки. Това, че аз съм викал оставка към премиера Кирил Петков на Шипка е спекулация. Кой е хвърлял снежните топки е работа на службите за сигурност. Няма дистанциране от страна на БСП към президента Румен Радев, няма разделение и противоречие, това са спекулации", каза още Свиленски пред БНТ.

Той коментира оставката на Стефан Янев така: "Няма напрежение в правителството, смяната е нормална процедура, когато между министър и министър-председател има някакви противоречия. Едва ли Кирил Петков би се съобразил с което и да е наставление на посолство. Факт е, че една част от нещата могат да бъдат казани за публиката, а друга част не могат и не трябва да бъдат казани."

Социалистът отбеляза, че Кирил Петков не е политик с опит, а е човек от бизнеса. "Не може да очаквате поведение от него като от професионални политици като Корнелия Нинова", добави той.

Той поясни, че министърът на отбраната по коалиционно споразумение е представител на "Продължаваме промяната" и БСП не може да посочи и оттегли човека.

"България ще загуби от санкциите срещу Русия. Загубите, които ще понесем и от енергоносителите, и от туризма за страната ни, са много. България като история е най-пряко свързана с Русия. Това, което прави Путин е недопустимо", изтъкна депутатът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст