ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Митрофанова: Мир може да очакваме скоро, но не знам кога

елеонора митрофанова

"Скоро можем да очакваме мир, но не знам кога. Той може да се постигне, когато бъдат освободени изцяло Донецка и Луганска области." Това заяви пред bTV руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе и на извънредна среща при премиера Кирил Петков.

От Министерския съвет информираха медиите, че министър-председателят е изискал от посланик Митрофанова да не използва обидни квалификации към българските институции. Ръководителят на мисията на Москва се е извинила на премиера.

По повод войната в Украйна тя посочи, че това е военна операция и че Володимир Зеленски "едва ли в бъдеще ще осигури мир за тази страна". "Това не е война, а военна операция свързана с освобождаването на Донецка и Луганска области, които 8 години се намираха под игото на Украйна и издевателствата на киевския режим. Никакви преговори с Украйна за тези 8 години не действаха. Мир би се постигнал, когато изцяло бъдат освободени тези две области или когато тези нацистки движения бъдат унищожени или разформировани", смята руският посланик.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст