Два варианта за изпитване на учениците, които се обучават онлайн

Николай Денков

Министерството на образованието е предвидило два варианта за учениците, които се обучават дистанционно заради отказ да се тестват за COVID, но броят на текущите им изпитвания не е достатъчен за оформяне на срочна оценка. Това обяви в Народното събрание просветният министър Николай Денков. 

"Първо, те могат, при съгласие от тяхна страна, да направят еднократен неинвазивен бърз антигенен тест и да бъдат изпитани присъствено в училище в група, например за контролна или класна работа, след което да продължат да се обучават неприсъствено в електронна среда. Второ, те могат да се явят в училище за индивидуално изпитване, например за устно изпитване, извън времето на присъствения учебен процес на другите ученици, без да е необходимо да се тестват или да представят документ за ваксинация, преболедуване или изследване", обясни той в отговор на въпрос от депутатката от "Възраждане" Елене Гунчева по време на парламентарния контрол.

За учениците, чиито отсъствия не позволяват да се оформи срочна оценка, се организира и провежда изпит за определяне на срочна оценка по учебния предмет.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

PODCAST