Русия наложи санкции на Джо Байдън

джо байдън

Русия наложи санкции на президента на САЩ Джо Байдън.

Това предаде РИА Новости, като се позова на външното министерство в Москва.

"В отговор на серия безпрецедентни ограничения, забраняващи, освен всичко друго, влизане на високопоставени представители на Руската федерация в САЩ от 15 март е забранено влизаненто на руска територия на следните лица – президента Джо Байдън и държавния секретар Антъни Блинкън", заявиха от дипломатическата централа в Москва.

"Под ограниченията попадат още министърът на отбраната на Вашингтон Лойд Остин, председателят на Обединения комитет на началниците на щабовете на САЩ Марк Мили, други ръководители на американския ведомства и дейци от САЩ", посочиха още от руското външно министерство.

"Забрана за влизане в Русия бе наложена и на шефа на ЦРУ Уилям Бърнс, пресекретаря на Белия дом Дженифър Саки, заместник-помощника на президента на САЩ по национална сигурност Далип Сингх, сина на държавния глава на САЩ Хънтър Байдън и на бившия кандидат за Белия дом Хилари Клинтън", допълни РИА Новости.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст