Атанас Атанасов е убеден, че в спецслужбите има руска агентура

Парламент Владислав Панев Атанас Атанасов

"Имам съмнения, че българските служби за сигурност са знаели кога ще започне войната, но не са съобщили." Това каза председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента и депутат от "Демократична България" Атанас Атанасов. Ръководената от него комисия ще извърши проверка по въпроса. "Ние констатирахме един много сериозен провал на българските служби. В навечерието на войната те убеждаваха всички институции, включително и Народното събрание, че военни действия няма да има”, посочи Атанасов пред NOVA. Депутатът е категоричен, че в службите има руска агентура. 

"Президентът Байдън един месец преди началото на войната излезе и каза: "Русия ще нападне Украйна еди-кога си." От "Демократична България" ще поискаме българските служби да предоставят в парламента кореспонденцията с нашите партньорски служби", обяви председателят на Комисията по вътрешна сигурност.

"Съгласно член 105 от Конституцията вътрешната и външната политика на България се провежда от Министерския съвет. Нека всеки си знае мястото. Няколко пъти ми се налага да казвам на г-н Радев, че не управлява служебно правителство. Той може да е върховен главнокомандващ, но в мирно време няма правомощия", каза още Атанасов по повод това, че президентът Румен Радев поиска възможно най-бързо да се осигури охрана на българското небе от български пилоти с български самолети.

Според депутата от ДБ до момента премиерът взима правилни позиции. "Смятам, че правителството на този етап, макар и с някои колебания, има правилно поведение. Всички дефицити в българските въоръжени сили, ако се наложи, трябва да бъдат попълнени от съюзниците. Ние сме член на НАТО и трябва да разчитаме на това. Позицията на президента е такава, за да се хареса на русофилския електорат", смята депутатът. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст