Отлага се заседанието на Министерския съвет

Министерски съвет

От пресслужбата на Министерския съвет информираха, че насроченото за днес (17 март) заседание на правителството се отлага. В съобщението не се посочват причините. По непотвърдена информация това се налага заради пренареждане на програмата на премиера Кирил Петков, тъй като се очаква посещение на американския министър на отбраната Лойд Остин. Преди дни Петков съобщи, че кабинетът ще обсъди с Пентагона охраната на българското небе.

Междувременно в материал, който описва как Русия търси нови попълнения и тактики за войските си в Украйна, Би Би Си посочва, че американският министър на отбраната Лойд Остин е на обиколка в Европа. Изданието подчертава, че той ще посети България и Словакия, за да обсъди със съюзниците на НАТО "системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят". "Напредъкът на руските войски в Украйна като цяло е в застой", казва високопоставен американски служител пред медията.

Руснаците са изстреляли над 980 ракети. Посветили са 75% от общия си батальон на тактически групи в инвазията. В южната част на Украйна руски военни кораби обстрелват райони около Одеса и има повишена военноморска активност в част от Черно море. Мариупол е изолиран. На север руските настъпления като цяло са в застой близо до Киев

"САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана. С тях украинците знаят как да работят и можем да очакваме тези системи да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщава още медията.

Словакия вече даде принципното си съгласие нейната система за ПВО да бъде предоставена на Украйна с условието веднага да бъде заменена от друга.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст