Бойко Рашков отказа коментар за ареста на Борисов

Парламент Бойко Рашков

Вътрешният министър Бойко Рашков не се спря пред медиите в кулоарите на Народното събрание, за да коментира вчерашния арест на експремиера Бойко Борисов.

При първия опит да му бъдат зададени въпроси, той влезе в стаята на ПГ на "Продължаваме промяната".

По-късно излезе, като повтаряше единствено: „Искам да мина“. След това напусна сградата на парламента.

В продължение на часове той отговаря на въпроси на множество въпроси на ДПС за оказан натиск и тормоз от страна на МВР по време на предизборната кампания и в изборния ден.

Определен е наблюдаващият прокурор за Борисов, съoбщи тази сутрин пред Нова тв говорителят на Софийска градска прокуратура /СГП / Десислава Петрова.

Уведомлението за образуваното досъдебно производство от МВР и посочената в него правна квалификация изключват компетентността на Европейската прокуратура по този случай, каквито съобщения имаше от пресцентъра на МВР вчера, уточни още Петрова.

Както по-рано днес стана ясно, в Софийска градска прокуратура е получено уведомление от разследващ полицай за задържането на Бойко Борисов. То е постъпило по факс.

Делото е за изнудване в периода 2014-2019 година. В уведомлението било посочено още, че с полицейско задържане за 24 часа са и Владислав Горанов и Севдeлина Арнаудова.

От уведомлението на разследващия полицай от Националната полиция става ясно, че делото е образувано вчера, 17 март, с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания. Делото се води за изнудване, от което са причинени големи щети, и извършено от и с участието на длъжностно лице

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст