“Възраждане” ще протестира срещу включването ни във войната

Парламент Костадин Костадинов

"Възраждане" организира протест срещу включването на България като страна в конфликта между Русия и Украйна и предоставянето на оръжие на Киев. Протестът под надслов "Не на войната" е насрочен за утре от 10.30 ч. пред Министерството на отбраната, където се очаква да е срещата с американския секретар по отбраната Лойд Остин:

"Възраждане" няма да допусне дори малкото ни остатъчно въоръжение, което все още действа по някакъв начин, да бъде изпратено в Украйна, с което, хем да бъдем вкарани във военния конфликт, защото това директно ще ни ангажира в него, хем от друга страна, да се лишим от малкото си останало оръжие. Имайте предвид, че това, което излезе като информация как американците щели да ни дадат на нас като компенсация насреща друго въоръжение, определено можем да го квалифицираме като елементарна лъжа. Припомням, че ние купихме чертежи за 2 милиарда и 100 милиона лева, които на всичкото отгоре ще се забавят няколко години. Не е ясно дали изобщо някога нещо ще получим", обясни председателят на партията Костадин Костадинов.

Според него вълненията около ареста на бившия премиер Бойко Борисов са разбираеми, защото се случва за първи път у нас, но това не е достатъчно.

"Такива процеси се случват във всяка една друга нормална държава, където се уличат висши държавни чиновници в корупция. Така че, не мисля, че се е случило нещо кой знае какво. Напротив – по-скоро трябва да зададем следния въпрос: А, защо само и единствено Борисов? С какво примерно неговият бивш ортак и съдружник в управлението Каракачанов е по-различен? Ако ние в момента говорим за това, че българската държава е в плачевно състояние по отношение на отбранителния си потенциал, кой носи персоналната отговорност за това, че бяха докарани българските въоръжени сили до такова състояние", обясни председателят на партията Костадин Костадинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст