До 2-3 дни в наши води могат да се появят морските мини от Одеса

Стойко Танков

До 2-3 дни в българските териториални води могат да се появят морските мини, за които има информация, че са отнесени от морска буря край бреговете на Одеса. Това каза областният управител на Бургас Стойко Танков. Той уточни, че в момента заради силното морско вълнение няма кораби и лодки в открито море и реална опасност няма. 

До момента няма забелязани мини по българското крайбрежие. Взети са всички мерки да бъдат информирани собствениците на лодки и риболовни кораби, както и на товарните кораби за опасност от появата на мини, каза областният управител на Бургас Стойко Танков. 

"А когато забележат, могат да уведомят телефон 112, като ще бъде препратен сигналът към Центъра на Морския флот във Варна, а също и в Бургас, ако в риболовни мрежи се забележат подобни обекти – Морска база Атия е способна да отстрани евентуалните боеприпаси", поясни той.

Към момента няма данни колко мини са били отнесени от морската буря.

"Дали изобщо има такива отнесени мини? Тъй като това е информация, която идва по линията на руските служби. Още повече, че не е от новорусийския център, а от Сочи", допълни Стойко Танков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст