Проверяват строителите на “Балкански поток”

Министерски съвет Кирил Петков

Тече проверка за джиповете на консорциума "Аркад", който построи газопровода "Балкански поток", след като един от автомобилите беше открит в дома на Севделина Арнаудова. Някои от тях са в Министерството на околната среда, един и в Министерството на енергетиката. Премиерът Кирил Петков обвърза предоставените джипове с корупционни схеми.

„Няма безплатен обяд! Някой, ако ви каже: „Тези джипове са просто безплатни, няма бюджетни пари“ – някой ги е дал тези джипове за нещо! Никой не е луд да си мисли че тези джипове са останали са ги забравили“, заяви той.

От компанията "Булгартрансгаз" отговориха, че договорът за джиповете на "Аркад" е прекратен в петък,18 март. Директорът на енергийното дружество Владимир Малинов поясни пред столичен всекидневник, че автомобилите са предоставени на "Булгартрансгаз", след като строителството на газопровода е приключило, а компанията "Аркад" е трябвало да продължи да плаща лизингови вноски за тях.

Премиерът Кирил Петков обяви, че неговите свидетелства пред МВР, на базата на които бяха арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, са на базата на нов доклад на Министерството на финансите.

Става въпрос за одитната агенция, която е на подчинение на министъра на финансите. Петков обяви, че в огромен процент от усвоените евросредства има само един допуснат участник, което премиерът определи като липса на контрол и очевадна манипулация.

"Станах свидетел на този доклад. Този доклад според мен подава сериозен риск как са се използвали евросредствата и ако информацията във връзка с този доклад, по някакъв начин доказателствата се манипулират, унищожат, вкарат на шредер или каквото и да е, това има риск", поясни министър-председателят.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст