Френската “Атос” с нов Глобален център по киберсигурност в София

Френската Atos откри глобален оперативен център по киберсигурност в София Даниел Лорер министър на иновациите и растежа Даниел Лорер

Нов Глобален оперативен център по киберсигурност откри френската компания "Атос" (Atos) в София. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер присъства на официалното откриване. Над 50 специалисти по киберсигурност ще бъдат наети в столицата до края на годината, като се предвижда те да се увеличат до 300 през следващите няколко години.

"В минали години бяхме свидетели на много пробиви в киберсигурността. Някои от тях бяха смешни, други опасни. В сегашната обстановка на война на територията на Европа киберсигурността трябва да бъде изключително важна за всяка страна", коментира Лорер.

В България групата на лидера в предоставянето на услуги по киберсигурност в Европа – "Атос", e представена от две компании – Аtоѕ ІТ Ѕоlutіоnѕ & Ѕеrvісеѕ и Аtоѕ Вulgаrіа Соmреtеnсу Сеntеr, с общо над 1500 служители, които предоставят ИТ решения и услуги за корпоративни клиенти в над 40 страни по света. За европейския гигант в сферата на ИТ корпоративните услуги това е 16-ят център, който компанията отваря в световен мащаб.

На събитието присъстваха още френският посланик у нас Флоранс Робин, председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК) Стефан Делайе и представители на компанията и бизнес средите.  

"Атос" е представител на тези френски компании, които ще позволят на България да се превърне в голям център на иновации, отбелязва посланик Флоранс Робин. Тя припомни и заслугата на фирмата за влизането в експлоатация на суперкомпютъра в "София Тех Парк" през миналата година. А глобалният център, който се открива днес, ще е в услуга на науката и на бизнеса. Отварянето на този център показва, че френските фирми са на разположение да развиват дейност в България за благото на страната, за нашите двустранни взаимоотношения и за бъдещето на Европа, каза посланик Робин. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст