ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

СЗО: Случаите на Ковид в света от две седмици отново нарастват

СЗО световна здравна организация

Миналата седмица повече от 12 милиона души се заразиха с коронавирусната инфекция, а повече от 32 000 починаха, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Броят на откритите случаи се е увеличил със 7 на сто в сравнение с предходните седем дни, а броят на смъртните случаи е намалял с 23 процента, допълва СЗО.

След значителен спад от края на януари броят на новите случаи на КОВИД-19 се увеличава за втора поредна седмица, като от 14 до 20 март той е нараснал със 7 процента, се казва в седмичния бюлетин. В същото време смъртните случаи намаляват. През последните седем дни смъртните случаи са с 23 на сто по-малко, отколкото през предходната седмица. В СЗО е била получена информация за общо 12 384 300 души заразени. Регистрирани са 32 959 смъртни случая.

В сравнение с предходната седмица (7-13 март) в западната част на Тихия океан се наблюдава 21-процентно увеличение на инфекциите. Европа, на която се падат 42 на сто от новите инфекции в световен мащаб през седмицата, остава стабилна, а в останалите четири региона на СЗО заболеваемостта е намаляла. Особено значителен спад е регистриран в Източното Средиземноморие (41 на сто). Смъртните случаи се увеличиха в Западнотихоокеанския регион (5 на сто). В останалите региони те намаляват, особено в Северна и Южна Америка (с 42 процента) и Източното Средиземноморие (с 38 процента). В Африка е регистриран спад от 19 на сто, а в Европа – от 15 процента.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст