ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Двама са осъдени за отглеждане и държане на марихуана

съд русе

По  обвинение на Окръжна прокуратура-Русе, двама мъже, засели и отглеждали марихуана, са осъдени.

С. И. и И. С са признати за виновни за това, че в град Бяла, област Русе, в съучастие с П. К., в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в условията на продължавано престъпление – на два пъти, засели и до 22.07.2021 г. отглеждали 1630  броя растения от рода на конопа – марихуана с тегло 52 700,00 грама, на стойност 316 200 лева.

И. С. е осъден и за това, че в град Бяла, без надлежно разрешение, издадено по реда на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал с цел разпространение високо рискови наркотични вещества – марихуана, с тегло 52,0341 грама, на стойност 312,20 лева.

За извършените престъпления И. С. е осъден на  една година и шест месеца лишаване от свобода. На С. И. е наложено наказание две години лишаване от свобода, чието изтърпяване при условията на чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с  изпитателен срок от пет години и глоба в размер от 6000 лева.

Двамата обвиняеми са осъдени, след одобрени от Русенски окръжен съд споразумения, които имат последици на влезли в сила присъди.

По отношение на третия обвиняем П. К. делото продължава по общия ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст