ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Набеждаването ми няма да заличи корумпираното ви управление

Стойчо Кацаров

Набеждаването ми няма да заличи следите на корумпираното управление на ГЕРБ, заяви бившият служебен здравен министър Стойчо Кацаров, след като по-рано днес Костадин Ангелов от ГЕРБ обяви, че изпращат в Специализираната прокуратура и КПКОНПИ документи за евентуално извършено нарушение от страна на Кацаров.

Според д-р Кацаров твърденията на бившите управляващи са инсинуации.

„На брифинг днес, Костадин Ангелов и Асен Балтов са разпространили информация, за това, че в периода 12 май – 10 юни съм бил заемал едновременно длъжността министър на здравеопазването и Председател на ЦЗПЗ (Център за защита правата в здравеопазването). Според закона, ако едно лице е избрано за министър, то трябва в едномесечен срок да предприеме действие за прекратяване на участието си в управлението на търговски дружества и други юридически лица. Аз не само съм предприел действия, но и фактически съм прекратил участието си в управлението на ЦЗПЗ на 27 май, когато е проведено общото събрание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни", заявява той.

По-рано днес от ГЕРБ обявиха, че са сигнализирали прокуратура и КПКОНПИ за евентуални конфликт на интереси, закононарушения и престъпления по служба на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Това съобщи на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ и здравен министър в кабинета "Борисов"3 Костадин Ангелов. 

"От документите, с които разполагаме и предадохме на разследващите органи става ясно, че министърът на здравеопазването в лицето на г-н Стойчо Кацаров, от една страна прави плащания към лечебните заведения, които са длъжници по сключените от него договори с представляваното от него Сдружение ЦЗПЗ, а от друга – умишлено променя медицинския стандарт по Клинична лаборатория с оглед облекчаване на дейността на ръководения от него ЦЗПЗ и търговските му отношения с лечебните заведения", посочи той. 

"ГЕРБ сезира спецпрокуратурата да извърши проверка, съответно тяхната компетентност, дали Стойчо Кацаров като министър на здравеопазването е извършил закононарушение и престъпление по служба с цел лично облагодетелстване. Сезираме и КПКОНПИ да се произнесе дали е имало конфликт на интереси", обобщи Костадин Ангелов.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст