ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

И на двамата кандидати не им достига зрялост и опит

Конференция Банкеръ Киберсигурност Левон Хампарцумян

Двете кандидатури – на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за управител на Българската народна банка тепърва трябва да се доказват. В България има хора и в централната банка, и настоящият управител, които вече са доказани. Така банкерът Левон Хампарцумян коментира номинираните за гуверньор на БНБ пред Нова телевизия.

"Няма да е лесно и на когото и да е от двамата. Профилите са им на хора, които тепърва ще се доказват. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим отстрани и се надяваме, че няма да сбъркат много'', добави той.

По думите на Хампарцумян и на двамата кандидати не им достига зрялост и опит. 

"В крайна сметка човек две или три години, след като завърши, се хвали какво е завършил. След това професионалната му кариера започва да говори за това какъв е той като предприемач, мениджър и служител", подчерта банкерът.

"Тези хора са завършили, имат една нормална кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „уау”. И са получили политическото доверие на колегите си в парламента да се състезават за управител на БНБ. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят – няма да ахнат'', добави Хампарцумян.

Той отбеляза, че България я очакват важни предизвикателства.

Влизането в Еврозоната, справянето с последствията от кризите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия сектор, стабилността му, изреди банкерът.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст