ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Шеф икономическа полиция в Пазарджик хваната да краде в аптека

мвр

Със заповед на министъра на вътрешните работи е образувано дисциплинарно производство срещу Началник – сектор "Икономическа полиция" в Пазарджик Неделка Преждарова, заради извършена от нея кражба от търговски обект. Високопоставената служителка е хваната да краде козметика от аптека, което е записано от видеокамери, информира БНР. Сигналът веднага е подаден в Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, откъдето след кратко разследване данните за престъплението са потвърдени.

Неприятният инцидент веднага е докладван на министър Бойко Рашков, който е разпоредил дисциплинарното производство за тежко нарушение на служебната дисциплина. Нарушени са правилата и нормите на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и с действията си служителят е уронил престижа на службата, съобщават от вътрешното министерство.

Материалите по случая са изпратени на прокуратурата. Най-вероятно висшата служителка ще бъде дисциплинарно уволнена, коментират близки до разследването.

Дипломираната учителка Неделка Преждарова влиза в системата на МВР като дознател, с времето е повишена до шеф на отдел и накрая до началник сектор „Икономическа полиция“.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст